Következő verseny

> Next race

Szlovákiai előzetes

Szlovákiai előzetes

A hétvégén Slovakia Ringen folytatódik a Duna Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság. Az V-VI. forduló FIA Közép-Európa Zóna Trófea is egyben és ezúttal is lesz két órás Endurance verseny.

Túraautók, formula autók, Lotus Cup Easter Europe, Lotus Ladies Cup, Suzuki Bio Kupa. Ezen kategóriák versenyeit láthatja majd az, aki szombaton és vasárnap kilátogat a Dióspatony melletti, tavaly átadott versenypályára. A Budapesttől mindössze 160 kilométerre található aszfalcsík másodszor ad otthont magyar bajnoki futamnak.

A tavaly látványos versenyek voltak a négy emelkedővel nehezített versenypályán. Akkor nagy túraautók mindkét futamát Walter Csaba nyerte. Az idén kemény mezőny várható, hiszen ott lesz a poznani versenyt domináló Tomás Liedl a DTM Audival valamint a Konopka-Stanco-Mikulasko (Saleen-Ferrari-Porsche) trió is.

Az előzményeket ismerve szintén izgalmas verseny várható a 2000 köbcenti alatti kategória futamain. A három 156-os Alfa Romeo pilótái, Gáspár Csaba, Matej Homola és Nagy Norbert mindent elkövetnek majd, hogy megszerezzék a győzelmet a szlovák aszfaltcsíkon. Nem csak ők vezetik azonban az olasz gyár autóit, rajtuk kívül még három versenyző indul 156-os Alfával.

Mohácsi Ákos és Major Benedek állnak az 1600 köbcenti alatti túraautók bajnoki tabellájának első két helyén. Az első forduló után még vezető Mink Zoltán kihagyta a lengyelországi fordulót, de Szlovákiában újra harcba száll, hogy visszaszerezze az első helyet.

Fekete Krisztián fölényesen vezeti az E csoport bajnokságát. Három futamot nyert az eddigi négyből. Az első futamon győztes Chanock Nissany nem lesz kint a Slovakia Ringen, így Feketének elsősorban csapattársára, Mendre Róbertre kell figyelnie, ha folytatni szeretné a sikersorozatot.

A Suzuki Bio Kupában ifj. Ficza Ferenc és Bárkovics Zoltán nyerték a tavalyi, szlovákiai futamokat. Az idén Tim Gábornak áll a zászló, ő egy ausztriai kettős győzelem után érkezik az ötödik fordulóba. A győzelmi esély tavaly is megvolt, de a menetirányra merőlegesen való haladás (lásd fotó) jelentősen lerontja az ember köridejét.

Először versenyeznek majd a Hungaroringen kívül a Lotus Ladies Cup hölgyei. Az új pálya új feladatok elé állítja majd az újonc versenyzőket. A tabellát vezető Bús Edina tovább növelheti előnyét, hiszen ment már a pályán, nem is akárhogyan, a Suzuki Bio Kupa mindkét futamán a dobogóra állhatott. Walterné Dancsó Adrienn is kihasználhatja a pályaismeretét, hogy tovább csökkentse a hátrányt, amit a Hungaroringen elszenvedett műszaki hibák okán szedett össze.

Június 24-én pénteken szabadedzések zajlanak majd a Slovakia Ringen. Az első időmérőkre szombaton délelőtt, az első versenyekre pedig szombaton délután kerül sor. Szombaton este küzdenek meg a rajtpozíciókért az Endurance verseny résztvevői. Vasárnap délelőtt újabb időmérőt futnak a túra- és a formula autók, majd következnek a második versenyek. A programot a két órás Endurance verseny zárja.